• Zomer op de Buchensteinwand
 • Bergbahn Pillersee in de zomer
 • Fietsen in de zomer
 • Bergstation Bergbahn Pillersee zomer
 • Televisie

  De Buchensteinwand. De berg met het beste uitzicht in het Pillerseetal.

 • Kijkgraag

  De Buchensteinwand. De berg met het beste uitzicht in het Pillerseetal.

 • Draaimoment

  De Buchensteinwand - De berg met het beste uitzicht in het Pillerseetal.

 • hooge genot

  De Buchensteinwand - De berg met het beste uitzichtin het Pillerseetal.

De Buchensteinwand. De Berg met het moosige uitzicht in het Pillerseetal.

Wandelen

„Het oog wandelt mee!“ – zo zou men het wandelen op de Buchensteinwand het best kunnen omschrijven. Heerlijk uitzicht, verzorgde wandelwegen, oertypische Tiroolse fauna en flora. De Buchensteinwand bereikt u langs alle kanten van het Pillerseetal te voet of comfortabel met de vierstoeltjeslift. De meest geliefde routes zijn hier kort beschreven.

Alm, bike- en wandelweg Buchensteinwand

6,2 km; klim ca. 1¼ uur - afdaling ca. 1¾ uur; hoogteverschil 600 m

Wandeling over het almgebied met prachtige flora en een immens uitzicht. We beginnen onze wandeling in Flecken en wandelen op de bosweg naar het zuiden, later langs kronkelige wegen naar Kammbergalm (1.321 m). Van hieruit gaan we verder, we steken de helling over naar het zuidoosten, tot op de bergrug en dan gaan we naar het westen tot aan de top met het uitgebate Alpengasthof Buchensteinwand. Een uitstapje naar de Speichersee van de Buchensteinwand met de unieke berg-speeltuin loont in elk geval de moeite./p>

St. Ulrich - Buchensteinwand - Fieberbrunn - St. Jakob in Haus

Wandeltijd incl. terugweg ca. 5 uur; vanaf bergstation ca. 3 uur.

We beginnen bij het dalstation van de Bergbahn Pillersee, wandelen richting St. Jakob in Haus tot aan de eerste hooischuur. Vanaf hier begint links de weg, voorbij Kröpflliftstüberl, bergop via een bosweg, links aftakkend richting Bergstation Kröpfllift, door bos en weiden naar Kröpflalm en langs de steilere liftstraat naar het Bergstation Buchensteinwand. Dit eerste weggedeelte kan men vanzelfsprekend ook met de 4-stoeltjeslift comfortabel overwinnen. Bij het bergstation is er een heerlijk uitzicht over het Pillerseetal tot aan de steile rotsen van de Wilder Kaiser en vaak ook tot aan de met sneeuw bedekte toppen van het enorme Glocknermassief.

Over de rug van de Buchensteinwand langs de 4SB panoramaweg, vanaf daar gaat onze weg bergaf via de bergweiden naar Tennalm. Vanaf hier verder bergaf naar Pertrach, dan rechts naar Schönau via Inner- en Außergrünbichl tot aan de aftakking naar Rosenegg of door de tunnel. We houden rechts aan en komen bij de wegwijzer richting Hochegg. Van daar, rechts door het bos, over de Rettenbach, links verder naar Mühlau, langs het Hörlhof, de straat over en dan langs de Wiesenweg richting St. Jakob in Haus en terug naar het dalstation van de Bergbahn Pillersee.

St. Ulrich - Kühle Klause - Buchensteinwand

Wandeltijd ca. 3 uur.; hoogteverschil 600 m.

Vanaf het dalstation van de Bergbahn Pillersee wandelen we richting St. Jakob in Haus tot aan de eerste schuur, dan verder bergop op een stukje rijbaan richting Kröpflliftstüberl, daarna wandelen we verder langs de bosweg in een rechte lijn richting St. Jakob in Haus - "Kühle Klause", aan de eerste wegkruising links blijven, verder via de bosweg naar Buchensteinwand. In het Alpengasthof Buchensteinwand is er typische Tiroolse kost. Bergaf brengt de weg u via de Kammbergalm naar Flecken en ten slotte naar St. Ulrich am Pillersee.

Bloemenleerpad

1,6 km; wandeltijd ca. ¾ uur; hoogteverschil 70 m.

Vanaf het bergstation brengt de romantische korte rondleiding u in oostelijke richting. Veel bomen, struiken en bloemen zijn met borden omschreven. Aangezien enkele planten zeer zeldzaam zijn, is het ten strengste verboden, deze te plukken. Het mooiste stukje van de weg brengt u onmiddellijk over de kam van de Buchensteinwand. Aan de Speichersee aangekomen, keert u om en wandelt u via het traject naar het Alpengasthof terug.


Mountainbiken

Trip naar de top, panoramaronde of fietsrondleiding, op de Buchensteinwand komen bikers volledig aan hun trekken.

Het maakt niet uit of u een beginner, professional of plezierfietser bent. Eenmaal het hoogste niveau bereikt, zijn er talrijke wegen, paden en panorama's om te verkennen en te ontdekken. Voor ongeoefende fietsers staan met de modieuze e-bikes eveneens alle mogelijkheden open en de klim naar de Buchensteinwand wordt een echt plezier.

E-bikes kunnen bij Intersport Günther onmiddellijk aan het dalstation worden gehuurd.

Diese Website verwendet Cookies. Indem Sie die Website und ihre Angebote nutzen und weiter navigieren, akzeptieren Sie diese Cookies. Dies können Sie in Ihren Browsereinstellungen ändern.